Risicomanagement bij Grote Evenementen

Risicomanagement bij Grote evenementen inhoudsopgaveDoor Eric Frank en Jack Kruf

Op 20 mei 2016 organiseerde PRIMO Nederland in het nieuwe stadskantoor van Utrecht een masterclass over risicomanagement bij grote evenementen. De rapportage en evaluatie van Le Grand Départ de Tour de France door de gemeente Utrecht, respectievelijk de Universiteit van Utrecht én het bezoek van het Koningspaar aan de gemeente Roosendaal in 2013 golden als uitgangspunt voor de discussie.

Aan het woord kwamen twee managers, Martijn van Hulsteijn van de gemeente Utrecht en Gabriel Jas van de gemeente Roosendaal, die in de branding hebben gestaan bij de organisatie van genoemde evenementen en die mede verantwoordelijk waren voor het succes ervan. Daarnaast was er in de masterclass de wetenschappelijke inbreng van Bake Dijk, onderzoeker van de Universiteit Utrecht, die kritisch analyseert en concludeert. Het bleek een mooie combinatie voor een spannende dialoog met verrassende inzichten.

Het artikel is hieronder online – inclusief video en presentatiemateriaal van sprekers – leesbaar. Klik voor full-screen.

 

U kunt hier Risicomanagement bij Grote Evenementen als pdf (zonder video en presentatiemateriaal van sprekers) donwloaden.