Update ‘Publiek Risico: Essays’ (versie 0.86)

PRIMO update haar e-boek en pdf Publiek Risico: Essays naar versie 0.86. In deze editie zijn ten opzichte van de vorige versie 0.85, naast enkele tekstuele wijzigingen en aanpassingen van hyperlinks, vijf nieuwe artikelen toegevoegd:

De heilige graal van risicomanagement door Cees A. Visser. Beschrijft de hoop dat Enterprise Risk Management (ERM) de oplossing biedt voor integrale benadering van strategische vraagstukken en risicoverkenningen.

Governance in gevaar (2): risicovolle toezichthouders en Governance in gevaar (3): gevaarlijke combinaties van voorzitters door Hans Hoek. Beschrijft typen van corporate leiders, hun stijlen en drives en belicht de risico’s die zij opleveren.

Gezocht: Capabele wethouder van financiën door Ronald Vuijk. Beschrijft de essenties en competenties van een goede bestuurder op het gebied van financiële sturing.

Worstelen met transparantie door Marinus de Pooter en Cees A. Visser. Beschrijft de essentie van transparantie en verslaglegging in de communicatie en sturing door leiders.

In totaal zijn nu 40 relevante artikelen tussen 2000 en 2019 geselecteerd, afgestemd met de auteurs en opgenomen in dit boek, nu 399 pagina’s dik en bestaand uit een caleidoscoop van baanbrekende gezichtspunten en opinies over het vak ‘risicomanagement’ door de jaren heen.